Gir læretiden rett til fast ansettelse?

En av lærlingene våre fikk et to års vikariat etter at læretiden var over. Siden arbeidstaker har krav på fast ansettelse etter 3 år i en midlertidig stilling, lurer vi på om læretiden teller med i denne treårsperioden.

Compendia svarer:

De aller fleste midlertidige stillinger gir rett på fast ansettelse etter en viss tid, men ikke alle. Praksisarbeid er ett av unntakene, og stillingen en lærling får i tilknytning til opplæringskontrakten vil i de fleste tilfeller være nettopp praksisarbeid.

Grunnlaget for den midlertidige ansettelsen avgjørende

De mulighetene loven gir for å ansette noen midlertidig er nevnt spesielt i arbeidsmiljøloven § 14-9, for hovedregelen i norsk arbeidsliv er jo at ansatte skal ha fast jobb. Bokstav c i denne lovparagrafen gir mulighet til å ansette midlertidig for praksisarbeid.

Det første du bør gjøre, er å sjekke den aktuelle arbeidsavtalen. Der skal grunnlaget for den midlertidige ansettelsen stå. Det er dette grunnlaget, altså type stilling, som avgjør om arbeidsforholdet skal regnes med i treårsregelen eller ikke. Bokstav c, praksisarbeid, er ikke en type stilling som kan gi rett til fast ansettelse, ifølge bestemmelsen. 

Vikariat eller prosjektstilling

Vikariatet lærlingen fikk etterpå, skal derimot regnes med. Arbeidstakere som har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn tre år etter andre ledd bokstav a, b, tidligere bokstav f, eller noen av dem i kombinasjon, skal anses som fast ansatt. 

Bokstav b gir mulighet til å ansette vikar, mens bokstav a gjelder arbeid av midlertidig karakter, typisk prosjektarbeid.

Får lærlingen senere et nytt vikariat, eller blir ansatt i en midlertidig prosjektstilling etter bokstav b for eksempel, får disse stillingene betydning for retten til fast jobb etter treårsregelen.